fbpx

5 tips for å få mer energi!

Er du litt ekstra sliten og lei, uten at du nødvendigvis ser noen opplagt grunn til at du skal være det? Energinivået er ikke alltid likt, men du kan heldigvis påvirke det på mange måter.

Vi opplever alle at energinivået varierer fra tid til annen. Vinterhalvåret er som regel tyngre enn sommerhalvåret. Likevel kan energinivået falle også nå i den varme, lyse årstiden. Sjekk våre tips for å få mer energi i hverdagen!

 

1: Spis smart!

Kostholdet er selve energikilden. Det vi spiser påvirker både humør, kropp og vår evne til å prestere. Det er vanskelig å holde tempoet oppe eller å i det hele tatt henge med dersom drivstoffet du gir kroppen holder for dårlig kvalitet. Pass på å spise sunt og variert, og å innlemme nok frukt, grønt og fiber i kostholdet ditt. Et grunnleggende sunt kosthold er helt klart et godt tips for å få mer energi.

tips for å få mer energi
Sunne, gode råvarer legger grunnlaget for et kosthold som gir deg mer energi.

 

2: Beveg deg!

Ofte kan det føles som om sofaen eller senga er det eneste som frister når energinivået er lavt. Det er også ofte der vi går i fella. Dørstokkmila blir for høy, og vi klarer ikke motivere oss til å komme oss i bevegelse. Kanskje ikke så rart, når alt føles tungt og energien er nærmest ikke-eksisterende. Likevel står bevegelse på lista over tips for å få mer energi. Når du beveger deg reduserer du nemlig stressreaksjonene i kroppen, i tillegg til å frigjøre lykkehormoner. Dette gjør at man føler seg bedre og mer energisk. Helsemyndighetene anbefaler minimum 30 minutter moderat fysisk aktivitet hver dag. Velg trappene fremfor heisen, eller ta deg en deilig spasertur etter jobben!

fysisk aktivitet øker energinivået
Ta en rask spasertur for å få sveivet energien i gang!

 

3: Time-out

Du trodde kanskje ikke at å kjede seg var noe som hørte hjemme blant tips for å få mer energi, men der må du tro om igjen! Hjernen trenger pauser fra stimuli den også. Dermed blir det å ta seg en time-out fra alle inntrykk og forstyrrelser vi omgis med i hverdagen. Omfattende forskning gjennom tidene har vist til at vi trenger fri fra mentalt stimuli for å kunne hente oss inn og unngå mental utmattelse. Et lavt energinivå følger gjerne en sliten hjerne, så for å gi deg selv en energi-boost kan du med fordel rusle ned til elvekanten og se på vannet som flyter forbi. Pausen fra alt som krever din rettede oppmerksomhet vil gjøre deg bedre i stand til å øke energinivået igjen etterpå.

få mer energi
Ta deg tid til å koble litt av. Gå en tur i naturen, eller sett deg ved elvebredden og se på vannet flyte forbi.

 

4: Restitusjon

Det kan virke merkelig hvordan de fleste tips for å få mer energi tilsynelatende innebærer å roe ned. Nøkkelen ligger i restitusjon og hvile. Sørg for at kroppen din får hvilen den trenger gjennom tilstrekkelig god søvn. Forskere fra American Academy of Sleep Medicine gjorde en litteraturgjennomgang i 2015, hvor de konkluderte med at minimum 7 timer søvn hver natt var helt essensielt for en velfungerende kropp. Ha gode leggerutiner og hold fast ved dem også i helger og ferier. Energinivået vil stige når du bruker natten til å sove, slik at du lader opp til å holde tempoet oppe gjennom hele dagen. Pass også på at du bruker deg nok fysisk gjennom dagen til at du får sove godt når kvelden kommer.

restitusjon og hvile
God og tilstrekkelig søvn gjør underverker for energinivået!

 

5: Drikk nok vann

Vann er kroppens tørstedrikk, og uten den vil svært lite kunne fungere. Du bør få i deg 6-8 glass vann hver eneste dag, og etterfylle hvis du har holdt et høyt fysisk aktivitetsnivå. En dehydrert kropp vil ikke ha overskudd til å yte noe som helst. Når du kjenner at du er tørst har du allerede latt det gå for langt. Et tips for å få mer energi er dermed å passe på væskeinntaket!

Nok vann for mer energi
Få i deg nok vann for å holde energinivået oppe.

 

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

VITA WOMAN™

Feel like you, everyday!

PMS-lindring og kvinners helse
Vita Woman er et helt nytt kosttilskudd som er utviklet for å motvirke smertene og ubehaget som følger med menstruasjonssyklusen. Virkestoffene fungerer sammen og optimaliserer hormonbalansen så du kan føle deg som deg selv, alle dager i måneden!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM