fbpx

5 tips for å dempe søtsug

Man må ha en vilje av stål for å kunne stå imot trangen til å raide godteskapet når søtsuget først slår inn. Disse tipsene kan gi deg styrken du trenger.

Det er ikke bare vekta som vil lide dersom du gir etter for trangen til å spise noe søtt hver gang den melder seg. Helsen din har ikke godt av store mengder sukker og tilsetningsstoffer, som utgjør størsteparten av kunstig fremstilt godteri. Sukker kan sette i gang inflammatoriske prosesser i kroppen. Disse betennelsesprosessene gjør at immunforsvaret ditt settes under unødvendig mye press, du blir tom for energi og humøret blir dårligere. Det er med andre ord svært gunstig å kunne benytte seg av tips for å dempe søtsug.

 

Prøv våre 5 tips for å dempe søtsug:

 

1: Dropp sukkeret helt i en uke

Sukker er avhengighetsskapende. Hjerneforsker og professor Selena Bartlett var med på gjennomføringen av en studie som viste at sukker øker dopaminnivåene på lik linje som de avhengighetsskapende stoffene i tobakk, kokain og morfin. Dopamin regulerer hjernens belønnings- og nytelsessenter, og ved langvarig sukkerforbruk får dopaminnivåene en reduksjon. Dette skjer fordi toleransen øker, og man blir nødt til å øke mengden for å få samme følelse av tilfredsstillelse.

Sukker er avhengighetsskapende. Bryt sirkelen ved å droppe sukkeret i en uke, og start på nytt med friskt mot.

 

2: Ty til fysisk aktivitet

Når hjernen skriker «sukker», er det ingen enkel sak å få den over på noe annet. Likevel er det verdt å lage en rutine for de gangene det skjer. Forsøk å legge opp til at du heller tar 5 armhevinger enn den sjokoladebiten du var på vei til å hente. 10 situps heller enn den neven potetgull hjernen din forsøker å overbevise deg om å ta. Blir trangen for stor, gå for en frisk kveldstur med litt tempo. Fysisk aktivitet frigjør nemlig også lykkehormoner, og sånn kan du erstatte dopaminet som frigjøres ved inntak av søtt med en langt sunnere versjon. Et realt tips for å dempe søtsug, spør du oss.

tips for å dempe søtsug
Ta noen enkle treningsøvelser når søtsuget melder seg. Situps, pushups, dips, eller en rask gåtur jager sukkertrangen bort.

 

3: Gode matrutiner gjennom hele dagen

Ofte er cravings på kveldstid et resultat av at man ikke har spist (sunt) nok gjennom dagen. Et stabilt blodsukkernivå vil i langt større grad gjøre deg i stand til å motstå fristelsene når de dukker opp. Når blodsukkeret ditt er lavt, vil du kunne bli både slapp og ufokusert. Du vil lete etter enkle løsninger, og viljestyrken din vil være veik. Sørg for et solid kosthold med mye frukt og grønt, grove kornvarer og nok vann.

tips til å dempe søtsug
Dersom matinntaket ikke har vært godt nok gjennom dagen, blir det vanskeligere å ta riktig valg når kvelden nærmer seg.

 

4: Få nok søvn

Søvn er en gjenganger i de fleste tips for å dempe søtsug, og for velvære generelt. Det er ikke foruten grunn. Søvnmangel forstyrrer hormonprofilen vår, og hormonene som regulerer blodsukkeret vårt påvirkes i stor grad av søvn. Dessuten påvirkes de appetittregulerende hormonene også. Disse gjør at du føler deg mer sulten enn du egentlig er, og vil forsøke å få deg til å velge kaloririk mat med mye sukker og fett for å få sin tilfredsstillelse. Nok søvn er altså en nødvendighet for å kontrollere søtsuget.

Du har mye større sjans til å overvinne søtsuget dersom du får nok hvile og restitusjon.

 

5: Ikke ha godteri i skapet

Dette behandler nok symptomet mer enn årsaken, men når du først får en så intens trang at de øvrige tipsene ikke funker, kan du komme deg selv i forkjøpet ved å ganske enkelt ikke ha søtsaker tilgjengelig. Du trenger ikke gjøre det vanskeligere for deg selv enn nødvendig. Hvis du ikke har godteriet i hus, vil du heller ikke kunne gi etter for trangen når den melder seg. Det samme gjelder for brus og potetgull, som trigger de samme systemene som ordinært godteri.

tips for å dempe søtsug
Unngå å ha godteriet i hus, så sparer du deg selv for mye når søtsuget melder sin ankomst.

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM