fbpx

5 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet

Å ha sunne matvarer lett tilgjengelig gjør det lettere å spise sunt. Her kommer 5 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet, og ikke minst hvorfor!

 

Sukkerfritt syltetøy

Sukkerfritt syltetøy er en fantastisk oppfinnelse og en nydelig matvare. Sukkerfritt syltetøy kan brukes til så mye, og regnes som en «sunn» matvare du absolutt bør ha i kjøleskapet. Sukkerfritt syltetøy kan brukes som pålegg både på skive, knekkebrød og vafler. I tillegg kan du toppe både havregrøt eller granola med det. Det kan altså brukes som tilbehør til mange andre matvarer og gir deg gjerne en liten ekstra motivasjon til å spise sunt!

Cottage cheese

Du har kanskje hørt at cottage cheese er en super-matvare? Det er den. Cottage cheese bør du alltid ha i kjøleskapet av mange ulike grunner. Cottage cheese kan spises alene med for eksempel kanel enten til frokost, lunch eller som mellommåltid. I tillegg kan du tilsette cottage cheese enten når du baker eller lagre middag. Cottage cheese passer ypperlig mellom lagene i lasagne eller som en ekstra proteinkilde i enten rundstykker, brød eller til og med vafler

Kesam

Kesam er i litt samme kategori som cottage cheese, men smaker for mange hakket bedre. Kesam inneholder proteiner og er fettfattig. Kesam passer ypperlig som et sunt alternativ som dessert toppet med litt bær. Kesam kan også tilsettes i bakverk, både kaker og gjærbakst. Kesam kan også brukes som base i for eksempel dip, dersom du vil snacke på noe som er sunt. Da kan du lage grønnsaker og dip!

Egg

Egg er en basis matvare de fleste ofte har i kjøleskapet, men har du tenkt på alt du kan bruke det til? Kokte egg kan for eksempel brukes som pålegg. Koker du opp en god mengde egg i starten av uka, har du enkelt og tilgjengelig et sunt og næringsrikt pålegg til resten av uken. Egg kan også tilsettes i bakst, brukes til omelett eller spises helt alene. Egg har også ekstremt god holdbarhet og holder seg godt i kjøleskap!

Grønnsaker

Her kan man spesifisere etter ønsket behov. Typiske grønnsaker man kan ha lenge i kjøleskap og som kan brukes til masse er gulrot og agurk. Gulrot kan tilsettes i bakst, vafler eller middagsmat og gir en litt søt men fyldig smak. Gulrot inneholder vitaminer og veldig få kalorier. Agurk kan brukes som tilbehør til middag eller som et lite ekstra sunt innslag på frokostskiven! Grønnsaker holder seg lenge og godt i kjøleskap. Velg gjerne de grønnsakene du liker best selv og ha dem alltid tilgjengelig!

 

Sjekk gjerne ut disse frokosttipsene også! 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM