fbpx

5 enkle måter å få i seg nok antioksidanter på

Antioksidanter er kroppens hjelpere mot sykdom og skade. Det er kjemiske stoffer som beskytter cellene mot oksidasjon. Disse stoffene får du gjennom kostholdet, og du gjør lurt i å få nok av dem.

Det finnes mange måter å få i seg nok antioksidanter på. De små vidunderstoffene finnes i en hel rekke matvarer og hjelper deg med å holde deg sunn og frisk. Antioksidanter er kroppens naturlige forsvar, og kroppen produserer en rekke enzymer som skal gjøre jobben. De forhindrer unødig skade og reparerer når behovet oppstår.

 

Hvorfor trenger vi antioksidanter?

De kjemiske stoffene består av en rekke enzymer som kroppen vår produserer. Disse stoffene skal hjelpe kroppen med å holde cellene sunne og friske. Reaktive oksygenforbindelser dannes under forbrenning i cellene, og disse kan oksideres og påvirke cellene. Dannelsen av frie radikaler er helt naturlig, men når disse blir for mange kan de skape trøbbel. Det er her antioksidantene kommer inn. De motvirker giften, og sørger for å beskytte cellene samt å reparere dem der det er nødvendig.

 

 

Hvordan få i seg nok antioksidanter?

Kroppen trenger påfyll av antioksidantene for å at immunsystemet ditt skal fungere. Gode kilder til antioksidanter er:

  • Bær – krekling, blåbær og jordbær er smakfulle, enkle måter å få i seg nok antioksidanter på
  • Grønnsaker – særlig brokkoli, rødkål og grønnkål
  • Nøtter og frø – valnøtter og solsikkefrø er spesielt rike på antioksidanter
  • Frukt – som sitrusfrukter, druer og plommer
få i seg nok antioksidanter
Blåbær er en ypperlig kilde til antioksidanter.

 

Mange typer antioksidanter

Det finnes flere tusen ulike antioksidanter. Blant de mest kjente stoffene vi får gjennom kostholdet er riboflavin, vitamin C, vitamin E, selen, sink og kobber. Karotenoider som betakaroten og lykopen er også kjente. Som en huskeregel kan man tenke at fargerike frukt og grønnsaker ofte også er rike på antioksidanter. Dette kommer av innholdet av karotenoider, som er det som gir maten den sterke fargen.

 

De enkle måtene å få i seg nok antioksidanter på

Å få i seg nok antioksidanter behøver slett ikke være vanskelig. Et normalt sunt og variert kosthold vil ofte være nok. Hvis du får i deg for lite eller bare ønsker å forsikre deg om at du får nok, kan du teste noen av disse tipsene:

  1. Smoothie til lunsj. Smoothie har hatt en økende popularitet, og er en supereffektiv måte å få i seg næringsrike råvarer på. Mekk en smoothie med blåbær og jordbær, og du har fått et solid påfyll antioksidanter i en fei.
  2. Strø nøtter over yoghurten. Valnøtter og solsikkefrø er knallgode kilder til antioksidanter. Strø en liten neve grovhakkede valnøtter over yoghurten din til kvelds, og suppler med litt solsikkefrø for optimal effekt.
  3. Halve middagstallerkenen bør være grønt. Grønnsaker er ofte svært næringsrike, og den perfekte måten å få i seg nok antioksidanter på. Gulrøtter og brokkoli er suverene kilder.
  4. Havregrynsgrøt til frokost. Ikke bare holder den deg mett lenge, men havren gir deg en god dose antioksidanter som hjelper deg å holde deg frisk.
  5. Ta en kopp kaffe. Kaffebønnene inneholder antioksidanter, så drikk morgenkaffen din med god samvittighet. Liker du ikke kaffe? Te er også en god kilde, med omtrent samme mengde antioksidanter som kaffe.
Drikk en kopp kaffe eller te for å fylle på med antioksidanter.

 

Royal Tan – proppfull av antioksidanten betakaroten

Betakaroten er en kraftig antioksidant. Stoffet finnes naturlig i fargesterk mat som gulrot, brokkoli og søtpotet. Betakaroten bidrar ikke bare til antioksidanter, men også til at du kan få en dyp og varig brunfarge. Kosttilskuddet Royal Tan gir deg et realt boost av nettopp betakaroten. I tillegg har kosttilskuddet en rekke aktive virkestoffer som bidrar til sunn helse for hud, hår og negler. Antioksidanter spiller en viktig rolle i oksideringen av celler, og kan ved å forhindre oksidativt stress gjøre at du får en finere, sunnere hud. Les mer om Royal Tan her.

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM