fbpx

5 enkle, effektive øvelser som er bra for rumpa

Ta sikte på å stramme opp rumpa! Ikke bare ser det råflott ut, men det gjør godt for helsa også. Sjekk ut disse våre øvelser som er bra for rumpa.

 

1: Bulgarsk utfall

øvelser som er bra for rumpa

Bulgarske utfall hører definitivt hjemme blant øvelser som er bra for rumpa. Sett bakre fot på kanten av en benk, stol eller lignende. Overkroppen holdes rett, og brystkassen frem og ut. Sørg for at hoftebøyeren strekkes godt. Senk kroppen ved å bøye i hoften når du har funnet et godt balansepunkt. Tyngdepunkt er alfa omega i denne øvelsen. Du skal ikke ha kneet foran tåa på den fremste foten – låret på dette beinet skal gå parallelt med gulvet. Gå så langt ned at kneet på den bakre foten nesten berører gulvet. Press deg opp igjen ved å legge vekt i hælen på fremre fot til du er tilbake i utgangsposisjon.

 

2: Sumoknebøy

øvelser som er bra for rumpa

Dette er en øvelse som er bra for rumpa, den får virkelig kjørt seg. Stå med beina bredt fra hverandre, og pekende en anelse utover. Pust godt inn, og senk deg kontrollert ned til du har omtrent 90 grader i knærne. Bruk aktivt setemuskulaturen for å komme deg tilbake i utgangsposisjon. Øvelsen kan gjøres vanskeligere ved å legge til noen sekunders hold når du står i bunnposisjon. Pass da på at det er muskulaturen som holder deg oppe, ikke heng på skjelettet for å «hvile».

 

3: Hip thrust

øvelser som er bra for rumpa

Her snakker vi skikkelige øvelser som er bra for rumpa. Legg på ryggen på gulvet. Hæler og korsrygg skal ha god kontakt med underlaget, før du aktiverer kjernemuskulaturen ved å trekke inn navlen. Bruk setemuskulaturen til å presse hoften opp i luften, og senk deg kontrollert ned igjen. Hælene skal være i gulvet gjennom hele øvelsen, og kjernen skal jobbe aktivt. Setemuskulaturen vil jobbe fra start til slutt, og for en ekstra utfordring kan du holde noen sekunder i topposisjon før du går ned igjen.

 

4: Ettbens strake markløft

øvelser som er bra for rumpa

Skal du kjenne at det brenner godt i rumpa, er dette tingen å prøve. Ingen liste over øvelser som er bra for rumpa er komplett uten ettbeins strake markløft. Stå rett opp og ned med beina i hoftebreddes avstand. Hold en vekt med begge hender. Bøy mildt i knærne, og len overkroppen fremover samtidig som du løfter det ene beinet fra gulvet. Vekten skal gå ned mot gulvet, mens ryggen holdes rett og beinet strakt. Vend kontrollert tilbake til startposisjon.

 

5: Eselspark

Denne øvelsen setter rumpa i arbeid. Still deg på alle fire med knær og håndflater i gulvet. Ha hendene i skulderbredde og aktiver kjernen, før du løfter opp det ene beinet. Før hælen opp mot taket, uten at du lar beinet gå ut til siden, eller svaie i ryggen. Setemuskulaturen skal jobbe godt hele veien.

 

Voilà, 5 øvelser som er bra for rumpa!

 

ANBEFALT

ALPHA MAN™

Feel stronger and energetic!

Få tilbake kraften og energien
Alpha Man er et avansert kosttilskudd optimalisert for å booste testosteronnivået i kroppen. Alpha Man har egenskaper som kan gi deg mer energi, øke forbrenningen, lysten og evnen til å bygge muskler.

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM