fbpx

3 tips for å holde seg motivert til å spise sunt

For å lykkes med gjennomføring av dine mål, enten det er å bli sterkere, større eller smalere er det essensielt å ha et sunt kosthold. Et sunt kosthold baserer seg på gode matvarer som gir deg sunn og god næring. Å holde motet oppe er ikke alltid like lett, dessverre. Her får du 3 tips for å holde deg motivert til å spise sunt, uansett hva målet ditt er!

Spis ting du liker

Å bla opp en haug med oppskrifter med ukjente matvarer du kanskje ikke liker fører deg ingen sted. Fokuser på å spise sunt med matvarer du i utgangspunktet liker. Ikke tving deg selv til å spise chia pudding fordi noen skrev om at det var sunt, dersom du ikke liker noen av ingrediensen i chia puddingen. Det går helt fint ann å spise sunt med ingredienser du liker. Dersom du vil eksperimenterer på kjøkkenet er det helt innafor, selvsagt! Men la oss være ærlig, mange av matvarene det store internett vil si er sunt, smaker ikke særlig godt. Sørg derfor for å spise sunt, men med matvarer du vet du liker. Dette tipset er kanskje det beste av dem alle og sørger for at du får god kontinuitet i planene dine!

Ha sunne ting lett tilgjengelig

Kanskje er det kveld, du er sliten og har lyst på noe digg? Har du epler, bananer eller andre frukt og grønnsaker lett tilgjengelig? Da er det mye lettere å velge dette som alternativ framfor usunne fristelser. Ha derfor alltid en god mengde frukt og grønt lett tilgjengelig til tidspunkt du er småsulten på! Et annet tips kan også være å ha fryste bær, eller for eksempel druer i frysen. Dette holder seg lenge, og er lett å ta opp dersom du har lyst på noe godt. Kroppen vår fungerer slik at vi ofte tar det enkleste og beste. Har du derfor litt dårlig selvkontroll og en sjokolade liggende i skuffen, er det lettere å ta denne enn å drive å kutte opp masse frukt. Dropp derfor snopeskuffen og erstatt den med masse friske grønnsaker og frukter istedenfor, så slipper du å la deg friste!

Det er ingen matvarer som IKKE er lov

Det er kanskje lett å tenke seg til at dersom man skal spise sunt kan man ikke tillate seg usunne godsaker. Prøv heller å vri litt om på den tanken. Tenk deg heller at du kan spis hva du vil, bare ikke så mye du kanskje vil. Det er smart å begrense mengden, på denne måten unngår du at du må kutte ut ulike matvarer helt. Ting som smaker nydelig smaker ofte nydelig fordi det er usunt. Begrens deg litt, så kan du fortsette å spise det du vil! Faller du for fristelsen og vil ha noe usunt en dag er det helt greit – så lenge dette ikke skjer hver dag, til hvert måltid og HELE tiden … Litt kos hjelper ofte på motivasjonen. Essensen er at flertallet av dagene og måltidene dine skal være sunne, litt usunt her og der er innafor!

 

Kilder: 

  1. Lindastuhaug.no

ANBEFALT

OPTIFUNCTION™

Muscle, joint & bone

Få en lettere hverdag med mindre muskel- og skjelettplager
OptiFunction er et avansert kosttilskudd utviklet for å lindre og forebygge betennelsestilstander i muskler og ledd, 100% naturlig. I tillegg styrkes og beskyttes skjelettet, samt kroppens evne til å håndtere stress bedres.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM