fbpx

3 sunne og raske frokoster for en travel hverdag

Klokken er 05:30, vekkerklokken ringer og kun minutter etterpå er du på kjøkkenet for å lage deg en deilig frokost. Eller? Fler av oss lider av fenomenet dårlig tid om morgenen og å stå på kjøkkenet blir særs sjeldent prioritert. Frokoster som kan lages dagen eller dager i forveien er gull. Enda bedre er det om de kan spises på farta også. Nedenfor vil vi dele noen oppskrifter som både kan lages dagen før og ikke minst spises i farta. Oppskriftene er både sunne og raske, og kan spises nesten hvor som helst og når som helst! De passer også super i matbokser. Perfekt for en travel hverdag! 

 

Kjøleskapsgrøt/overnight oats

1,5 dl havregryn

1,5 dl melk

1 ss gresk youghurt eller kesam

1 ss søtning

 

Rør sammen ingrediensene i en matboks, sett boksen i kjøleskapet og la den stå over natten. Dagen etter våkner du til nydelig havregrøt, fiks ferdig. Kan gjerne toppes med bær eller nøtter om du har dette tilgjengelig.

 

Alternativer: For laktosefri variant byttes meieriprodukter ut med laktosefritt. For sukkerfri variant kan søtning være sukrin eller andre steviaprodukter.

Overnight oats/havregrøt i kjøleskap

Havrepannekaker

100g havremel

200g kesam

1ts bakepulver

2 egg

3 ts søtning

 

Rør sammen ingrediensene til en fin røre. La røren stå og svelle i noen minutter. Stekes på middels varme og kan oppbevares i kjøleskap i opp til 3 dager. Smaker like godt varmt som kaldt. Kan toppes med valgfri topping eller spises uten noe oppå. Smaker godt med en skje syltetøy, litt bær eller rett og slett bare en liten dæsj med kanel.

 

Alternativ: har du bare havregryn liggende kan dette fint omgjøres til mel ved å ha dem i en foodprosessor i noen sekunder. Har du en brun banan liggende? Tilsett denne for søtsmak.

 

Fylt speltlompe

2-5 stk speltlomper

Smøreost med valgfri smak

Agurk

Tomat
Salat

 

Smør lompene en dag i forveien, kombinasjonen av smøreost med grønnsaker er nydelig og holder seg godt i matboksen. Perfekt mat til deg som er på farta.

 

Alternativ: Bruk glutenfrie lomper dersom allergi, eventuelt andre lomper etter eget ønske. Kan varieres med ulike typer pålegg og grønnsaker.

 

Lompe med grønnsaker

Enkelt å spise sunt 

Husk at det er enkelt og spise sunt selvom du har en travel hverdag. Du trenger ikke ty til raske løsninger som er usunn, bytt de heller ut med eksemplene over og du har en rask og ikke minst sunn frokost. Alle de overnevnte oppskriftene er full av sunne næringsstoffer kroppen din har godt utbytte av! De er også like velsmakende til lunch som til frokost.

 

Kilde: https://www.lindastuhaug.no/2018/10/17/8-sunne-frukoster-du-kan-klargjere-kvelden-forveien/

 

ANBEFALT

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER