fbpx

10 vitamin C rike matvarer du bør spise daglig!

Dersom medisinskapet ditt skulle vært fylt opp av vitaminer, så ville vitamin C helt klart vært en favoritt. Heldigvis kan du få i deg vitamin C gjennom kosten ved å spise disse matvarene.

Du har sikkert hørt at vitamin C skal hjelpe mot forkjølelse, men vitamin C hjelper mot så mye mer. Når du inntar vitamin C, bidrar vitaminet til å kontrollere blodtrykket å redusere risikoen for hjertesykdom. Det stimulerer også til økt produksjon av hvite blodceller som sørger for at kroppens forsvarssystem er godt rustet i kampen mot bakterier og virus. Faktisk viser forskning at personer som inntar vitamin C daglig, har kun halvparten så stor risiko for å bli forkjølet som de som ikke inntar vitamin C. I tillegg blir vitamin C-takerne mye raskere frisk fra forkjølelse og sykdom enn de som unngår vitamin C. Dette skyldes nok i stor grad det forsterkede immunforsvaret.

Det selges mye vitamin C kosttilskudd, og selv om dette er en enkel måte å få i seg vitaminet på, så finnes det også naturlige metoder. Vitamin C er nemlig ett av de vitaminene som er lett tilgjengelig i mye av maten vi spiser. Under gir vi deg 10 matvarer som du bør innta daglig for å dekke behovet ditt for vitamin C. Du trenger så klart ikke å spise alle 10, men sørg for å innta nok til å dekke dagsbehovet som er på 75mg for voksne kvinner og menn. Gravide og ammende bør innta enda mer (opp mot 100mg).

 

Brokkoli

En vanlig porsjon brokkoli inneholder mer enn dobbelt så mye vitamin C som sitrusfrukter (132 mg).

 

Appelsin

En middels stor appelsin inneholder 70 mg vitamin C.

 

Blomkål

En porsjon blomkål (ca. 100g) dekker 77 % av det anbefalte daglige inntaket av vitamin C.

Rosenkål

Rosenkål gir rundt 75 mg C-vitamin per 100g.

Capsicum

En mellomstor rød paprika dekker hele 169% av det anbefalte C-vitamin inntaket.

Tomater

En mellomstor tomat dekker 28% av det anbefalte daglige inntaket av vitamin C.

Jordbær

Én kopp jordbær (ca. 200g) tilsvarer 99% av det anbefalte daglige inntaket.

Kiwi

Én kiwi inneholder så mye som 64 mg C-vitamin! Nesten hele dagsbehovet.

 

Sitron

Sitroner inneholder mer enn 30 mg C-vitamin per frukt.

Spinat

En porsjon på 100g spinat inneholder 28 mg C-vitamin, selv om steking eller damping av dem kan frigjøre enda mer av næringsstoffene.

Kilde
Womenshealth.com

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest

#VITAPURA_COM