fbpx

10 matvarer du kan spise ubegrenset av!

Porsjonskontroll er ikke alltid like lett. Heldigvis finnes det matvarer du kan spise nærmest ubegrenset av! Her er 10 av våre favoritter.

Du har sikker hørt at du bør spise minst 5 frukt og grønt om dagen, og kanskje vet du at det er anbefalt å innta minst 3 melkeenheter hva dag? Det du helt sikkert vet er at det kan være vanskelig å begrense inntaket av de usunne alternativene, som kaker, is, sjokolade, burgere, osv.. Et godt tips er å la være å ha usunne matvarer i hus. Så lenge vi ikke har den usunne maten stående rett foran oss, så er det nemlig mye lettere å motstå fristelsen til å gå å forsyne seg av det.

Men mat er følelser, og mat er glede. Å spise kan utløse masse hormoner som gjør at tankene føles lettere og du trekker på smilebåndet. Dessverre er det ikke alltid en like god følelse å sitte igjen med dersom du har fråtset i noe usunt som ikke er bra for deg. Men heldigvis finnes det alternativer du KAN fråtse i! I hvert fall spise veldig mye av uten å være redd for at du skal legge på deg.

sunn mat
Jordbær er en av matvarene du kan spise MYE av med god samvittighet!

Velg næringsrike matvarer!

Dette er næringsrike matvarer som tilfører kroppen masse herlige vitaminer, mineraler, antioksidanter, fiber og andre viktige næringsstoffer. Felles for de fleste, utenom nøtter, er at de i tillegg som regel er inneholder mengder av vann og derfor også er kalorifattige. Vann og fiber er med på å gi en metthetsfølelse slik at du slipper å gå rundt småsulten store deler av dagen.

Så hvilke matvarer bør du velge? Her er noen favoritter:

  • Selleri
  • Blåbær
  • Grapefrukt
  • Agurk
  • Brokkoli
  • Jordbær
  • Appelsin
  • Kål
  • Blomkål
  • Vannmelon

 

Er det en hake?

Tja, kanskje. Om det er en hake ved det hele, så er det ikke at du ikke KAN spise mye av det, men det er begrenset HVOR mye du orker å putte i deg at selleri, agurk og jordbær. Ettersom disse matvarene er så rike på fiber, så vil de også mette godt. De krever også en god del tygging for å bryte ned å fordøye – og tygging har en mettende effekt.

Om du liker å kose deg med maten og vet at du sliter med å holde fråtsingen under kontroll, så kan det være et forsøk å prøve seg på noen av matvarene over. Bare husk at du ikke skal bytte ut alle de litt mindre sunne alternativene. Det er tross alt lov å kose seg i blant.

 

Kilde
Womenshealth.com.au

 

ANBEFALT

ROYAL TAN™

For a deep golden tan

Få en naturlig, gyllenbrun hudfarge
Royal Tan er et av Norges sterkeste og mest potente betakarotenprodukter. Den gir en dyp, gyllenbrun hudfarge, i tillegg til å ta vare på hud, hår og negler.

Ikke bare et betakaroten – men også et skjønnhetsprodukt!

LES MER

ROYAL BURNER®

Less hunger & cravings!

Gå ned i vekt med mindre sult og søtsug
Royal Burner er et naturlig kosttilskudd som hjelper deg ned i vekt ved å redusere sultfølelsen slik at du spiser mindre. I tillegg hindrer den søtsug/cravings slik at du enklere kan ha et sunt kosthold. Royal Burner bidrar også til en optimal metabolisme og en høy forbrenning.

LES MER

Mest lest